Dierenosteopaat midden Limburg

Praktijk voor osteopathie gespecialiseerd in paarden en honden  Hoe is het nu met?

Op deze pagina willen we enkele bijzondere verhalen delen van dieren die bij ons zijn behandeld. Het is mooi om ze na een tijd terug te zien, of van de eigenaren te horen krijgen, hoe het ze na de behandeling is vergaan en wat de verbeteringen zijn. Zeker in het geval van een ernstig letsel of bij een complexe aandoening is het goed om te weten, dat het niet meteen wil zeggen dat je niets meer voor een dier kunt betekenen. Natuurlijk is osteopathie niet het antwoord op alles, zeker als er sprake is van het verstrijken van de "point of no return". Het kan echter in veel gevallen een groot verschil maken! 

Een voor en na filmpje van Iggi,  een bijna 8 jarige Maine Coon kater. Een succesverhaal dat zeker verteld mag worden.
Gisteren op 20 september zag ik Iggi weer terug voor een check en na behandeling. Hij kreeg begin juli van dit jaar (2019) uitvalverschijnselen in zijn achterpoten en staart. Na een MRI bleek dat er sprake was van forse discusdegeneratie op niveau L6-L7 , met een forse hernia die compressie gaf op de cauda equina,het laatste gedeelte van het ruggenmerg. Verder was er een fors oedeem (vochtcollectie) zichtbaar dat passend is bij een bloeding in het ruggenmerg. Vanuit de kliniek werden ontstekingsremmers en pijnstilling meegeven...De prognose was onzeker, het was een kwestie van afwachten in hoeverre er nog herstel zou plaatsvinden. In die drie weken daarna was er nauwelijks tot geen verandering in zijn klachten. Na die drie weken zag ik hem in mijn praktijk en zijn we gestart met behandelen. Na deze behandeling zagen we dat in de aanzet van de staart al activiteit kwam...dit gaf ons goede hoop! De dagen en weken die daar op volgde kreeg ik steeds positieve berichtjes van de eigenaresse; hij springt weer op de krabpaal, trekt zijn achterpootjes weer onder zich in, kan de staart weer bewegen enzovoorts. Gisteren was het dus 6 weken later, weliswaar geschoren ivm problemen met de vachtverzorging en het missen van activiteit in de staart, wat de kattenbakgang niet bepaald aangenaam maakte. We zien dat het lopen en de activiteit in de staart enorm en boven verwachting is verbeterd. Iggi is duidelijk in zijn nopjes na de 2e behandeling begint hij weer meer op zijn tenen te lopen i.p.v op zijn hakken. Er zijn 2 behandelingen nodig geweest om de druk van de wervelkolom en dus de compressie van het ruggenmerg weg te nemen. Een fantastisch resultaat waar we allemaal enorm blij mee zijn! De beelden spreken voor zich.


 

Er zijn nog meerdere mooie resultaten waarvan we vaak enkel een NA filmpje hebben ontvangen. Deze willen wel plaatsen maar het laat niet de vooruitgang zien die we juist graag willen delen. Om ook andere de mogelijkheden te kunnen laten zien vragen we om ook filpmjes te bewaren die VOORAF genomen zijn en aan te leveren samen met de filmpjes een aantal weken na de behandeling, zodat we deze op de pagina kunnen plaatsen. Alvast veel dank!

 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram