Dierenosteopaat.com 

Praktijk voor osteopathie gespecialiseerd in paarden en honden regio zuid oost Brabant Hoe is het nu met?

Op deze pagina willen we enkele bijzondere verhalen delen van dieren die bij ons zijn behandeld. Het is mooi om ze na een tijd terug te zien, of van de eigenaren te horen krijgen, hoe het ze na de behandeling is vergaan en wat de verbeteringen zijn. Zeker in het geval van een ernstig letsel of bij een complexe aandoening is het goed om te weten, dat het niet meteen wil zeggen dat je niets meer voor een dier kunt betekenen. Natuurlijk is osteopathie niet het antwoord op alles, zeker als er sprake is van het verstrijken van de "point of no return". Het kan echter in veel gevallen een groot verschil maken! 

Een voor en na filmpje van Iggi,  een bijna 8 jarige Maine Coon kater. Een succesverhaal dat zeker verteld mag worden.
Gisteren op 20 september zag ik Iggi weer terug voor een check en na behandeling. Hij kreeg begin juli van dit jaar (2019) uitvalverschijnselen in zijn achterpoten en staart. Na een MRI bleek dat er sprake was van forse discusdegeneratie op niveau L6-L7 , met een forse hernia die compressie gaf op de cauda equina,het laatste gedeelte van het ruggenmerg. Verder was er een fors oedeem (vochtcollectie) zichtbaar dat passend is bij een bloeding in het ruggenmerg. Vanuit de kliniek werden ontstekingsremmers en pijnstilling meegeven...De prognose was onzeker, het was een kwestie van afwachten in hoeverre er nog herstel zou plaatsvinden. In die drie weken daarna was er nauwelijks tot geen verandering in zijn klachten. Na die drie weken zag ik hem in mijn praktijk en zijn we gestart met behandelen. Na deze behandeling zagen we dat in de aanzet van de staart al activiteit kwam...dit gaf ons goede hoop! De dagen en weken die daar op volgde kreeg ik steeds positieve berichtjes van de eigenaresse; hij springt weer op de krabpaal, trekt zijn achterpootjes weer onder zich in, kan de staart weer bewegen enzovoorts. Gisteren was het dus 6 weken later, weliswaar geschoren ivm problemen met de vachtverzorging en het missen van activiteit in de staart, wat de kattenbakgang niet bepaald aangenaam maakte. We zien dat het lopen en de activiteit in de staart enorm en boven verwachting is verbeterd. Iggi is duidelijk in zijn nopjes na de 2e behandeling begint hij weer meer op zijn tenen te lopen i.p.v op zijn hakken. Er zijn 2 behandelingen nodig geweest om de druk van de wervelkolom en dus de compressie van het ruggenmerg weg te nemen. Een fantastisch resultaat waar we allemaal enorm blij mee zijn! De beelden spreken voor zich.


 


Hierbij het verhaal van Bhaskar, een 12 jarige Tibetaanse terrier reu. Nadat Bhaskar door nog onbekende reden flink moest braken, kreeg hij plotse verlammingsverschijnselen in zijn achterhand.Hij kon niet meer staan of lopen. Na verschillende onderzoeken bij de dierenarts werd er geen duidelijke oorzaak gevonden, wel afwijkingen in zijn Milt. De dierenarts gaf aan dat de verlamming in combinatie met de afwijkende milt een vrij slechte prognose had. Met een dosis ontstekingsremmers werd de eigenaar medegedeeld dat als deze geen effect zouden hebben, euthanasie overwogen zou moeten worden. Gelukkig hebben de eigenaren verder gekeken naar alternatieven en hebben contact met ons gezocht waardoor we de dag erna meteen gestart zijn met een behandeling. De resultaten net na de behandeling en 3 dagen later zijn zeer hoopvol en gelukkig kan Bhaskar alweer zelfstandig lopen! Een vervolg behandeling zal over 3 weken plaatsvinden, de vooruitgang tot nu toe geeft ons goede hoop voor zijn herstel.Er zijn nog meerdere mooie resultaten waarvan we enkel een filmpje van NA de behandeling hebben ontvangen. Deze willen we wel plaatsen, maar het laat niet de vooruitgang zien die we juist graag willen delen. Om juist het effect te kunnen laten zien, vragen we om filmpjes te bewaren die VOORAF genomen zijn en deze aan te leveren samen met de filmpjes van (een aantal dagen/weken) na de behandeling. 

E-mailen
Bellen
Instagram