Dierenosteopaat.com 

Praktijk voor osteopathie gespecialiseerd in paarden en honden regio zuid oost BrabantWerkwijze

ALGEMEEN

Bij het eerste consult wordt het probleem of de klacht uitgebreid besproken. (Mocht u in het bezit zijn van röntgenfoto's, MRI gegevens of andere verslaglegging van diagnostiek is het wenselijk deze gegevens mee te nemen.) Aansluitend vindt het lichamelijk onderzoek plaats en wordt besproken of een behandeling geïndiceerd is. Een behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. In sommige gevallen is een vervolgbehandeling nodig of wenselijk, dit wordt na de behandeling met u overlegd. Vaak is echter 1 behandeling voldoende. Een vervolgbehandeling vindt binnen 5 a 7 weken plaats. Mocht u naar aanleiding van de behandeling bij thuiskomst toch nog vragen hebben over de voortgang of nazorg neem dan contact met ons op telefonisch of via de mail, blijf niet met vragen zitten. Onze praktijk is gelegen in Veldhoven.

PAARD

Wij komen bij uw paard op locatie. Voor het onderzoek en de behandeling is het belangrijk dat uw paard schoon en droog is en minimaal een uur heeft kunnen rusten zodat hij niet meer bezweet of warm is van een training. Indien nodig wordt er gekeken naar hoe het paard beweegt. Na afloop is het wenselijk dat uw paard even aan de hand kan stappen of los kan lopen. In verband met de doorwerking van de behandeling moet u rekening houden dat uw paard ongeveer één week zijn rug niet mag belasten of worden bereden. U krijgt een passend advies over het hervatten van de training en de opbouw hierin. Ook indien u vragen heeft over de (algemene) training of voeding van uw paard kunnen we hier advies in geven. De ligging van het zadel zal worden meegenomen als u daar behoefte aan heeft.

HOND

De honden worden bij ons in de praktijk onderzocht en behandeld. Mocht u wensen om de hond aan huis te laten behandelen, dan kan dit bij uitzondering in overleg. Tijdens het onderzoek en de behandeling is het fijn als de eigenaar de hond vasthoudt of ondersteund en geruststelt daar het (zeker de eerste keer) spannend kan zijn dat een vreemde de hond overal aanraakt. Indien de hond op commando op een zijde kan blijven liggen, maakt dit het bereiken van de diepere buik structuren makkelijker. Ook bij honden geldt, dat advies over de trainingsintensiteit en voeding kan worden gegeven. Na de behandeling is het wenselijk dat de hond de ruimte heeft om te rusten, of om zich even terug te kunnen trekken. De eerste week na de behandeling wordt geadviseerd om piekbelastingen te vermijden, passend advies krijgt u na afloop van de behandeling.

KAT

Ook voor uw kat kunt u bij onze praktijk terecht. Onze ervaring is dat katten beter in de praktijk behandeld kunnen worden, ze laten zich in het algemeen op "vreemd terrein" beter onderzoeken en behandelen. Wij houden rekening bij het plannen van een afspraak dat er géén honden aansluitend gepland worden, zodat uw kat geen stress ervaart bij het bezoeken van de praktijk.

TARIEVEN

PAARD

Het tarief voor een behandeling van uw paard, bedraagt €95 incl 21%btw. Bij locaties op meer dan 30 km afstand worden reiskosten in rekening gebracht. Indien meerdere paarden op diezelfde locatie moeten worden behandeld zullen de reiskosten vervallen, vraag naar de voorwaarden.  

HOND & KAT

Voor honden en katten is het tarief €95 incl 21%btw.  Indien na het onderzoek een behandeling niet nodig blijkt wordt €20,- incl btw voor het consult in rekening gebracht. Dit zelfde tarief wordt gerekend voor een algemene controle of check-up (idem kat).

 

*Let Op: Als u uw huisdier aanvullend heeft verzekerd bij Reaal Dier & zorg, (voorheen Proteq) kunt u een deel van de kosten declareren, afhankelijk van welke polis u heeft afgesloten. Dit geldt enkel voor de osteopaten die bij ICREO zijn opgeleid.

* U kunt bij ons helaas niet pinnen. Indien u internetbankieren (via de app) heeft, kan via een betaalverzoek worden afgerekend.  


 
E-mailen
Bellen
Instagram